Vem är jag?

Jag heter Jimmy Björkman och jag föddes en varm sommardag i juni 1990. Lite kort om mig. Jag ser mig själv som en trevlig, målmedveten och driven person som är uppvuxen i Roslagen. Jag har två katter tillsammans med min sambo och en dotter. Jag försöker styrketräna några gånger i veckan och utmana mig själv varje dag i mån om att bli bättre än vad jag var igår.

Min resa tog fart år 2003 där jag fick intresse för datorer och grafik efter ha fastnade i en mängd olika datorspel. Jag kommer ihåg att jag hittade programmet Adobe Photoshop 6 på mina föräldrars dator. Jag kommer ihåg hur jag lyckades gå in i spelets grundkoder och redigera grafiken efter hur jag ville att det skulle se ut. 

Intresset eskalerade när vänner och familj fastande för mitt arbete. Jag fick återkoppling och fortsatte utveckla mina tankar och idéer som ledde till min första hemsida. En plats att visa upp mitt grafiska material. Jag började lära mig hemsidans grundkoder genom olika guider på internet och använde dåvarande Macromedia Dreamweaver för att pussla ihop min hemsida.

Jag blev sedan tipsad att posta mina idéer på en sida som hette DeviantART. Där det inte längre handla om spel, utan en helt ny värld öppnades sig och allt gick att göra bara jag ville. Jag kommer ihåg när operativsystemet Windows XP lanserades. Där användarvänlighet äntligen skapades med grafik. Jag designade om hela layouten och la ut för nedladdning, vilket laddades ner av över 50.000 personer. 

Kort därefter öppnade jag ett internetforum för grafiskt intresserade under namnet Cosmo-Designs. Forumet blev som en mötesplats för personer som ville dela och utveckla sina erfarenheter, idéer och tankar i mån om något bättre. Forumet expanderade och fick totalt 3000 medlemmar utspridda över hela världen under perioden 2005-2007. 

Jag blev sedan uppringd och erbjuden ett jobb av en reklambyrå i Stockholm som sysslade mycket med spelutformning. Jag fick min nya arbetsplats där jag lärde mig en del om 3D modellering i verktyget Autodesk Maya och Maxon Cinema 4D. 

Notera att jag var 17 år när detta hände. Jag stod i valet och kvalet efter mitt första år på gymnasiet att plugga för det jobb jag vill ha – eller ta det direkt. Jag tog min chans. Dock efter ha hoppat av utbildningen inom media, anslöt jag mig till ett gymnasium som tillät att plugga på distans. Detta gjorde att jag kunde jobba samtidigt som jag kunde plugga vidare och få mina slutbetyg. 

Ett år senare tappade jag lite intresset av över hur stelt det var på arbetsplatsen och beslöt mig för att leta vidare till något som var mer på hemmaplan. Därefter hamnade jag på en webbyrå i Norrtälje. Ett intressant yrke med mycket att göra. Jag fick ta del av andras kunskap om bland annat intranät och e-learning. 

Jag insåg ganska snabbt att det blev lite enformigt för min smak och fick tog ett jobb på ett tryckeri i närheten av min hemort för att expandera mina kunskaper inom olika medier., eftersom jag redan hade varit på en reklambyrå och webbyrå tidigare.  

Där fick jag utbildningar inom materialval och tillvägagångssätt inom print, tryck och foliering av skyltar och bilar. Två år senare blev jag uppringd av en företagsgrupp, en koncern med samma drivkraft och nytänkande som jag. Vi båda ville längre, vi klickade direkt. Jag tänker fortfarande på den dagen. Vem jag var då och hur långt jag kommit. Inte bara i mig själv utan även i min kunskap. 

Jag kan tyvärr inte berättar mer, men där är jag under utveckling sedan 2010 med mottot att lära sig något nytt, varje dag! Mitt intresse av att skapa, driva och utveckla finns fortfarande kvar. Jag driver denna verksamhet som en hobby och är registrerad för F-skatt.

Med vänliga hälsningar, 

Jimmy Björkman

Biografi

Daglig användning

 • Mac
 • Adobe Photoshop
 • Adobe Illustrator
 • Maxon Cinema 4D
 • Microsoft Office 365
 • Google G Suit

Redaktionella tillgångar

 • Grafisk formgivning
 • Videoproduktion
 • Webbpublicering
 • Sökmotoroptimering
 • Research, faktagranskning
 • Foto, bildproduktion
 • Copywriting, journalistik
 • Infographic
Biografi
Artcurl

Konstcirkeln

Artcurl grundar sig i “What goes around comes around”. Det handlar om att man får tillbaka vad man ger. Tjänsterna som Artcurl tillhandahåller är ett grafiskt värde för att ditt företag ska växa som varumärke. 

Ny hemsida?

Beskriv ditt önskemål